Wat is een sim only abonnement?

In dit artikel ga ik uitleggen wat een sim only abonnement is en wat het precies inhoudt. Als je nog niet weet wat een sim only abonnement inhoudt dan is het erg handig om dit artikel door te lezen. Hiernaast wordt er aan het eind van het artikel enkele tips gegeven waar opgelet moet worden als je een sim only contract neemt, dit is ook handig voor mensen die al weten wat een sim only abonnement inhoudt, maar van tevoren eerst alle providers vergelijken willen.

Abonnement zonder toestel

Een sim only abonnement is dat een bundel is van internet, belminuten en soms SMS zonder dat er een toestel bij zit. Je bent dus zelf verantwoordelijk om je eigen telefoon te regelen. Het verschil tussen prepaid en sim only is dat je met sim only voor een vast laag bedrag kan internetten en bellen. Terwijl je bij prepaid altijd losse kosten hebt bij elke keer dat je internet zonder wifi of belt.

Wat sim only zo interessant maakt

Een voordeel van sim only is dat het vaak relatief weinig kost. Als je een telefoon met abonnement neemt dan ben je al een stuk duurder uit. Als je kiest voor prepaid dan stapelen de kosten zich ook snel op. Hiernaast is het zo dat je met een sim only abonnement altijd kan bellen tenzij je geen belminuten meer hebt. Die krijg je elke maand opnieuw. Met prepaid moet er eerst weer tegoed opgewaardeerd worden waar dat op beperkte plekken kan. Wat natuurlijk niet erg praktisch is.

Optimaal gebruik maken van sim only

Let erop dat je soms aansluitingskosten moet betalen bij een sim only abonnement. Vaak is dit 15 tot 25 euro. Houdt hier dus ook rekening mee, voordat je tegen onverwachte kosten aan loopt. Een andere tip is om te kijken wat voor sim only abonnement je precies wil. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel MB’s en belminuten je gaat gebruiken. Als je te weinig hebt dan gaat het extra geld kosten omdat je over je bundel heen gaat en gebruik je niet alles dan haal je niet alles uit je abonnement. De laatste tip die wij mee willen geven is om abonnementen onderling te vergelijken. Dit kan je heel makkelijk op de hierboven genoemde vergelijkingssite doen. Hier kan je alle sim only abonnementen overzichtelijk vergelijken en kan je in één opslag zien bij welke provider jij het voordeligste uit bent.