De favoriete wijken van inbrekers in Rotterdam

Warm welkom in Rotterdam

Rotterdam is een prachtige, grote en moderne stad. Menig mens noemt de havenstad zijn of haar thuis. Helaas valt dan niet tegen te houden dat menig inbreker hetzelfde doet. Rotterdam heeft één van de grootste hoeveelheden inbraakpogingen in Nederland. In 2021 alleen zijn er meer dan 1.000 inbraken geweest. In Rotterdam is inbraakbeveiliging dus haast een vereiste. Nergens in Rotterdam is het écht veilig,  maar in sommige wijken zijn er aanzienlijk meer incidenten dan in andere wijken. Woont u in Rotterdam en vraagt u zich af of uw wijk zo’n hotspot voor boeven is? Wij van Slotenmaker Rotterdam hebben dit onderzocht.

Gevaar in kaart

Slecht nieuws als u in de wijk Lombardijen woont. Het is met vlag en wimpel de gevaarlijkste buurt van Rotterdam als het op inbraak aankomt. Als u in deze wijk geen geavanceerde inbraakpreventie (zoals kerntrekbeveiliging of een meerpuntssluiting) heeft, kan het zomaar verkeerd aflopen. In Lombardijen ging het in 2018 helemaal mis. In de tweede helft van dat jaar werd de hoeveelheid inbraken verdubbeld vergeleken met de eerste helft. Sindsdien heeft de gemeente besloten maatregelen te nemen zoals meer verlichting op straat. Helaas heeft dat nog niet elk probleem op kunnen lossen.

De wijk ten noorden van Lombardijen, Feijenoord, kan er helaas ook wat van. Gemiddeld zijn er 14 inbraken per maand. Het gaat dus bijna om de dag mis. Vergeleken met de gemiddeld 55 inbraken die er dit jaar per maand plaatvinden in Rotterdam is dat een flink percentage.

De volgende wijk in de spotlight is Kralingen-Crooswijk. Dit jaar zijn er tot nu toe 15 inbraakpogingen geweest. Dat lijkt niet veel vergeleken met de 14 per maand van Feijenoord. Maar opvallend is dat in deze wijk de meest succesvolle inbrekers te werk gaan. Van deze 15 inbraakpogingen waren er namelijk 11 succesvol. Terwijl in de meeste gevallen niet meer dan de helft van de inbraakpogingen succesvol is. Dat komt onder andere doordat veel hang- en sluitwerk in de wijk verouderd is.

Maakt u zich meer zorgen om uw auto dan uw voordeur? Parkeer dan maar even niet in de wijken Cool en Stadsdriehoek. In de laatste vijf jaar vonden hier maar liefst 2900 auto-inbraken plaats.

En wat nu?

Als u zich niet veilig genoeg voelt in uw wijk (of dat nu in Rotterdam is of niet) helpt het enorm om uw huis beter te beveiligen. Een inbreker heeft het zelden gemunt op een specifiek huis en als deze geavanceerde inbraakbeveiliging zoals een alarmsysteem tegenkomt, dan gaat de boef al snel op zoek naar een ander slachtoffer. Wilt u de boeven nu écht een stapje voor zijn? Neem contact op met slotenmaker Rotterdam.

Geplaatst in: Page