Hoe krijg je de maximale opbrengst voor je woning?

Je huis verkopen is een zeer intensief en spannend verhaal. Zal er wel iemand te vinden zijn die jouw woning als nieuwe thuis wil? Zal je een koper vinden die akkoord gaat met jouw vraagprijs? Zal jouw woning lange tijd op de markt zijn voor er kopers komen opdagen? Het zijn allemaal zaken die je ongetwijfeld zullen bezighouden en ja, waar je misschien wel even wakker van ligt. Gelukkig zijn er heel wat aspecten die je zelf in de hand hebt om een vlotte verkoop aan een goede prijs te realiseren.

Jouw voorbereiding

De eerste stappen van een huis verkopen zijn het bepalen van een vraagprijs en het verkoopklaar maken van je huis. Het zijn niet alleen de eerste stappen, het zijn ook heel belangrijke. Je wil later niet tot de vaststelling komen dat je jouw woning voor een veel te lage prijs van de hand hebt gedaan en je wil niet dat potentiële kopers afhaken eens ze de woning echt hebben gezien.

Wat de vraagprijs betreft zijn er tal van factoren die een rol spelen. Waar is jouw woning gelegen, hoe is de indeling van de woning, wat is de bewoonbare oppervlakte, zijn aspecten die een rol spelen in wat kopers bereid zullen zijn om voor jouw woning te bieden.

Het verkoopklaar maken van jouw woning heeft als doel kopers een goed gevoel te geven en een gevoel dat hen doet dromen van jouw woning als hun woning. Kleine mankementen aanpakken, een laagje verf op de muren en een grote opruimactie maken alvast een groot verschil.

Je huis verkopen met een professionele verkoopmakelaar

Je kan ervoor kiezen om jouw woning zelf te gaan verkopen, maar zonder kennis en ervaring in de vastgoedwereld, dreig je al snel het noorden kwijt te raken. Een professionele verkoopmakelaar begeleidt je actief van bij de beslissing om te verkopen tot en met de uiteindelijke overdracht aan de nieuwe eigenaars. Hij zal je helpen bij het bepalen van een correcte prijs, zal je tips geven om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zal jouw woning onder de aandacht brengen en zal kopers overtuigen van de troeven van jouw woning. Werd er een koper gevonden, dan zal jouw makelaar ook instaan voor alle administratie die hierbij komt kijken.

Jij kan jouw wensen doorgeven en de verkoopmakelaar zorgt voor de uitvoering ervan. Een huis verkopen tegen de maximale verkoopprijs is zijn streven en je verder alle zorgen uit handen te nemen.

Een perfecte afhandeling van de verkoop

Het traject van je huis verkopen zit er nog niet helemaal op als je een koper gevonden hebt. Er moet een akte opgemaakt worden die aan tal van vereisten moet voldoen, de termijnen voor de akte moeten geregistreerd worden en er moet een officiële overdracht plaatsvinden tussen jou en de nieuwe eigenaar. De hele papiermolen kan een onmogelijke opgave lijken voor jou, je makelaar is hier in thuis en regelt alles tot in de puntjes voor jou.

Je huis verkopen binnen een redelijke termijn en aan een correcte en eerlijke prijs doe je in alle vertrouwen met de hulp van jouw verkoopmakelaar. Hij neemt het werk van je over en jij kan alvast aan de voorbereiding van het nieuwe hoofdstuk beginnen.

 

Geplaatst in: Page