Waarop letten bij het kopen van een huis

vastgoedfinanciering

Er is veel te overwegen bij het kopen van een huis, van het aantal slaapkamers en badkamers, tot de hoeveelheid buitenruimte, tot lokale voorzieningen en veiligheid in de buurt.

Dus hoe stel je prioriteiten en beslis je welk huis het beste bij je past?

We vroegen vijf vastgoed- en woonexperts wat het belangrijkste is om op te letten bij het kopen van een huis. Zij waren het eens over acht belangrijke factoren om in gedachten te houden:

 

  • Locatie,
  • Prijs,
  • Stijl en grootte van het huis,
  • Voorzieningen in huis,
  • Kwaliteit van de scholen,
  • Belastingen en kosten van levensonderhoud,
  • Grootte van de woning,
  • Vereniging van huiseigenaren (indien van toepassing).

2. Prijs

Uiteraard moet je een huis kiezen binnen jouw eigen prijsklasse. En het moet een maandelijkse hypotheek betaling hebben waar je je goed bij voelt. Daarom is voor de meeste kopers het prijskaartje van het huis een doorslaggevende factor.

In een zeer concurrerende markt waar biedingsoorlogen gemeengoed zijn en woningen binnen enkele dagen of zelfs uren worden opgeëist, moet je bereid zijn te onderhandelen. Maar ga niet te ver .. voor wat je voor jezelf uiteindelijk kunt veroorloven.

3. Huisstijl en grootte

Je wilt tevreden zijn met de indeling en de vierkante meters van het huis dat je kiest. Vergeet niet dat jouw behoeften kunnen veranderen als je huishouden groeit, en als of wanneer er gezinsleden bijkomen, dus overweeg zorgvuldig de grootte behoeften op korte en lange termijn en de praktische bruikbaarheid van de plattegrond. Voor een vastgoedfinanciering is het ook belangrijk om de grootte van de kavel mee te nemen in de beslissing om een bepaalde vastgoed item te kopen. Een beleggingspand financieren is ongeveer hetzelfde als een vastgoedfinanciering, waar je dus ook goed moet kijken naar het aantal vierkante meters en de kavelgrootte en kwaliteit van nabijgelegen voorzieningen.

4. Voorzieningen in huis

Voorzieningen in en om het huis zijn ook van groot belang van het type vloer en de kwaliteit van de keukenapparatuur tot de verlichting, de afwerking van de badkamer en de achtertuin.

5. Kwaliteit van nabijgelegen scholen

Als je op korte termijn een gezin wilt stichten of laten groeien, dan zul je aandacht willen besteden aan het plaatselijke schoolbestuur waar je gaat kopen.

Idealiter wil elke ouder dat zijn kind naar scholen met een hoge waardering gaat in een uitstekend school district. Bekijk het openbare schoolsysteem en de privéscholen in uw gewenste buurt nauwkeurig en zoom in op testscores en andere gepubliceerde criteria die het niveau van het onderwijs en het soort ervaring dat uw kind kan verwachten, kunnen suggereren.

Breng een bezoek aan elke school waar uw kind naartoe zou kunnen gaan en ontmoet, indien mogelijk, leraren en bestuurders om vragen te stellen en meer te weten te komen over het curriculum.

Geplaatst in: Page