Zo kun je beleggen in vastgoed

vastgoed financieren

Een vastgoed hypotheek afsluiten is zeker een goed idee als je vastgoed wilt financieren. Omdat de rente op spaargeld momenteel vrij laag is, is het niet heel aantrekkelijk om het geld op je spaarrekening te laten. Ga je beleggen, dan kun je een hoger rendement behalen dan met de rente op je spaarrekening.  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een pand te verhuren. Veel mensen sluiten hiervoor een vastgoed hypotheek af. Maar op welke verschillende manieren kun je eigenlijk beleggen in vastgoed? Lees snel verder en maak je keuze.

Individueel beleggen
Wil je vastgoed financieren dan kun je onder andere kiezen voor individueel beleggen. Hierbij koop je een pand en verhuur je deze. Dit is de meest gekozen manier om in onroerend goed te beleggen. Je bent hierbij zelf de baas. Je kiest welk pand je wilt kopen, wat de huurprijs is en aan wie je het pand wilt verhuren. Echter krijg je ook met nadelen te maken. Je moet namelijk best wat inleggen om een pand te kopen. Ook kun je de kosten niet spreiden onder andere beleggers. Daarbij kost het verhuren van een pand ook wat, omdat je zelf voor het onderhoud moet zorgen. Dit zijn echter slechts kleine nadelen van individueel beleggen.

Beleggen via een vastgoedfonds
Je kunt er ook voor kiezen om te beleggen via een vastgoedfonds. Dit is een speciaal fonds dat alleen in onroerend goed belegt. Dit fonds haalt rendement uit de huurinkomsten en de meerwaarde bij het verkopen van een pand. Kies je voor beleggen via een fonds, dan hoef je minder in te leggen dan wanneer je individueel belegt. Je kunt je vermogen ook spreiden, omdat het fonds uit diverse soorten vastgoedproducten bestaat.

REITs
Een andere optie is in onroerend goed investeren middels REITs. Dit betekent ook wel Real Investment Trust. Het zijn speciale vastgoedfondsen die als aandelen verhandeld worden. Bij deze fondsen dient 90% van de winsten aan de aandeelhouders te worden uitgekeerd middels dividend. Heb je geld nodig of wil je ergens anders beleggen, dan kun je je REITs ook weer eenvoudig verkopen. Dit is anders dan wanneer je individueel in een pand belegt en gebruik maakt van beleggingspanden financiering.

Altijd rendement
Wanneer je belegt in vastgoed, kun je dus op verschillende manieren rendement behalen. Zo ben je als je vastgoed verhuurd verzekerd van een maandelijks inkomen. Bekijk eens welke manier van investeren jou het meest aanspreekt en start met beleggen in een beleggingspand of meerdere panden!

Geplaatst in: Page